Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Kadir Çöpdemir’den hüzünlü sucuk hikayesi

Reklamların çocuklar üzerindeki etkilerinden daha çok yetişkinler üzerindeki etkileri araştırmalı. Şu aralar televizyonda sürekli karşıma bir reklam çıkıyor ki izledikten sonra ya hemen sipariş veriyorum ya da mutfağa girip tavada sucuk yapıyorum. Bunu neden yapıyorsun eey Domino's, o ayının tatlılığı nedir öyle? Reklam yüzü Kadir Çöpdemir o tatlı ayıya bir güzel 'pis' diyor.
Asıl merak ettiğim; bu reklamın kamera arkasında neler yaşanmış, reklam çekilirken Kadir Çöpdemir ne kadar yemek yemiş, rol arkadaşı ayıyla uyumları nasılmış, adını lüks gıda maddelerine yazdıran sucuğun nasıl pişirilmesi gerekiyor, en son yeme içme trendleri neler? Tüm merak ettiklerimi Kadir Çöpdemir'e sordum. İşte cevapları...
Çekimler nasıl geçti?
Çok güzel geçti. Aslında markalar kurumsal kimliklerine zarar vereceğini düşünerek böyle reklamlar çekmekten çekinirler ama Domino's işin mizahına kaçarak renkli bir reklam film çekti, çok da güzel oldu.

'PİS' DOĞAÇLAMA
Reklamda ayıya bir 'pis' deyişiniz var; izlediğim andan itibaren 'Bu 'pis' kendiliğinden çıkmış, o reklam metninde kesin öyle bir şey yoktur' diye düşündüm. Hatta iddiaya bile girdim...Bu filmi çekerken özgür bıraktılar beni, o anda ayıya öyle bir şey demek geldi içimden, yani o laf tamamen doğaçlama çıktı ortaya.
Aktörler için adam gözleriyle bütün duyguyu aktarıyor derler; benim için de 'Hem iyi yer hem de iyi oynar' derler, ne acı.
Gelelim çekimlerde yenen yemeklere...
Elimde sanatım var, tabii ki yiyeceğim. Millet çıkar kaçıncı kattan atlar, haberler çıkar 'Cüneyt Arkın, Tom Cruise dublör kullanmadı' diye ya, ben de dublör kullanmıyorum, çok güzel yiyorum. Bu çekimde de tabii ki çok yedim.

REKLAMDA KOMEDİ İSTENİYOR
Oyuncular arasında hep 'Kanka komedide oyna, reklam çekersin' diye tavsiyeler dolaşır. Gerçekten de komedi oynayan popüler oyuncuların hepsinin bir reklam filmi var; bu tavsiye boşuna dolaşmıyor ortalıkta.
Bakın dram oynayanların çektiği reklamlara, bir elin parmağını geçmez.
Peki ya büyük markalar neden reklam filmlerinde komedi metni ve komedi oyuncusu istiyor?
Eee çünkü mizahla çekilen reklam filmlerinin başarısı aşikar. Dizilerde niye daha dramatik yapılar ön planda anlamıyorum. Şu bir gerçek ki; komedi, reklamda çok dikkat çekici oluyor ve insanların diline kolayca pelesenk oluyor.

'SUCUK YEMEK LÜKS'
'Sucukla aranız nasıl?' sorusu inanılmaz bir hikaye dinlememe sebep oldu. Meğerse sucuk, Çöpdemir'in çocukluğunda akraba evinde yenilen bir lüks gıdaymış.
"Bizim aile fukaraydı, eve pek sucuk girmezdi. Sucuk yemek lüksmüş. İlkokul çağlarımda başka şehirdeki akrabalarımızın evine giderdik, onların durumları epey iyi. Her sabah sucuk yiyorlar, ben de o zaman anneme 'Anne bunlar ne acayip insanlar, her sabah sucuk yenir mi?' demişim. İşte o zamandan bu zamana sucuğa ilgiliyim. 50'li yaşlara geliyorum, sucuğun yeri hâlâ çok ayrıdır benim için.

'MEMNUN DEĞİLİM'
'İyi yer, iyi oynar diye bir oyuncuya boşuna demiyorlar, herhalde yeme-içme trendlerini en iyi o anlatır' derken, Türk milletinin yeme-içme gidişatından memnun olmadığınızı öğreniyoruz.
Peki ama neden?
Yeme-içme trendi mi var bu ülkede?
Bazı mekanlar görüyorum, lezzetli yemek çıkarmıyor ama tıklım tıklım dolu, sosyal buluşma merkezleri, herkes orada.
Benim yeme-içme trendim hâlâ 'Annem çok güzel güveç yapıyor, annem en güzel aşçı'. Türk milletinin yeme-içme gidişatından hiç memnun değilim.
Anadolu'da da yörelere ait mutfak yaşatılmıyor, herkes steak dükkanı açıyor. Yahu bu yörenin yemeğini anlatan yemek yerleri neden açılmıyor?
Yeme-içme trendi diye bir şey yok, 'kendimi göstereyim' var. Bir sürü sosyetik kafe var ama hepsi çok kötü. Gün geçtikçe lezzet merkezinden uzaklaşıyoruz.

"KENDİ YAĞIYLA PİŞİRİN
Sucuktan vazgeçemeyenlere tarif verir misiniz? Bir de iyi sucuğu nerede bulacağımızı söyler misiniz?
Sucuk kendi yağıyla pişmeli, sadece pişerken üç-beş damla su, üç-beş damla limon koysunlar. İyi Tokat sucuğu bulurlarsa tadına mutlaka baksınlar. Güzel kasap sucuğunun peşine düşsünler ve mangal sucuklu pizzayı denesinler.

***


Sabah sabah insanı güldürmek zor

Sinema filmleri, reklam filmi, radyo programı, TV programı... Bizi şaşırtacağınız yeni ters köşe bir iş var mı?
Ters köşe yok; judo salonu mu açayım, artık ne yapayım? Yaşlandım ben, çok yoruluyorum.
Bu kadar çalışmak artık yeter. Gençler ters köşe iş yapsın; biz bunlarla idare ediyoruz. Sabahları Pascal'la radyo programında neler yapıyoruz; sabah bir insanı güldürmek çok zordur.
Adam yatağından kalkmış, her şeye lanet yağdırarak işe giderken sen o adamı güldürmeye çalışıyorsun. Biz insanların güne pozitif başlamasına sebep oluyoruz. Motive etmek, güne hazırlamak çok zor, biz bunu yapıyoruz.
"Aziz Yıldırım'sız bir Fenerbahçe'yi unuttum" demişsiniz geçen gün. Neden?
Ne kadar doğru konuşuyorum bazen ya. (Gülüyor) Bip'te öğlen kuşağında haber yorumlamaya başladım. Orada 'Keşfet' bölümünde her öğlen bir haber yorumluyorum.
Geçen gün bir haberde Aziz Yıldırım'dan bahsetmişim, şekerimin düştüğü bir andı herhalde.
Ama şöyle de bir şey var; ben Fenerbahçeliyim ama Azizbahçeli değilim. İlk iki yıl Azizbahçeli oldum, sonra anladım ki benim takımım Fenerbahçe.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA